ZAPEKANÝ KARFIOL

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
karfiol, zemiaky, kyslá smotana, vajcia, syr, maslo, paprika, pažítka, korenie, soľ
POSTUP PŘÍPRAVY
Karfiol očistíme, nakrájame na malé kúsky a vložíme do maslom vymasteného pekáča. Pridáme nahrubo nastrúhané zemiaky, 2 kyslé smotany, 4 vajcia, nakrájanú kocku masla alebo deci oleja, 20 deka strúhaného syra, nadrobno nakrájanú červenú papriku, nasekanú čerstvú pažítku, lyžicu soli a lyžičku mletého čierneho korenia. Všetko riadne premiešame, zakryjeme alobalom a pečieme hodinu pri 180 stupňoch. Podávame so sterilizovanými uhorkami. Energetická hodnota jednej porcie je 2363 kJ (564 kcal). Dobrú chuť!
 |
Karfiol očistíme, nakrájame na malé kúsky a vložíme do maslom vymasteného pekáča. |
 |
Pridáme kilogram nahrubo nastrúhaných zemiakov, 2 kyslé smotany, 4 vajcia, nakrájanú kocku masla alebo deci oleja, 20 deka strúhaného syra, nadrobno nakrájanú červenú papriku, nasekanú čerstvú pažítku, lyžicu soli a lyžičku mletého čierneho korenia. |
 |
Všetko riadne premiešame. |
 |
Zakryjeme alobalom a pečieme hodinu pri 180 stupňoch. |
 |
Podávame so sterilizovanými uhorkami. Energetická hodnota jednej porcie je 2363 kJ (564 kcal). Dobrú chuť! |