Kuracinka so zemiakmi

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
kuracie prsia, 200 g tvrdého syra, 100 g údeného syra, 5 až 6 väčších zemiakov, 1 smotana 33% (na šľahanie), 2 až 3 strúčiky cesnaku, maslo, soľ, mleté čierne korenie, zmes korenia na pečené kura, petržlenová vňať
POSTUP PŘÍPRAVY
viď pri obrázkoch
 |
Kuracie prsia pokrájame na malé kocky. Ochutíme ich soľou, mletým čiernym korením a zmesou korenia na pečené kura. |
 |
Zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska. |
 |
Syry postrúhame ... |
 |
... zmiešame s prelisovaným cesnakom, so smotanou a ochutíme soľou. |
 |
Pekáč vymastíme, dáme naň vrstvu nakrájaných zemiakov a osolíme. |
 |
Pridáme nakrájanú kuracinku ... |
 |
... a potrieme syrovou masou. Poslednou vrstvou sú zemiaky, ktoré osolíme a narežeme na ne tenké plátky masla. |
 |
Pekáč prikryjeme alobalom a pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov Celzia. Po 30 minútach odkryjeme a zapečieme. Pri podávaní jedlo posypeme nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou. |