POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 kg mrazených predvarených držiek, 2 veľké cibule, olej, hladká múka, ml. červ. paprika, 1 kocka hov. bujónu, soľ, vegeta, ml. čierne korenie, cesnak, majorán, kayenské korenie(prip. chilli), provensálske korenie no a samozrejme vodu
POSTUP PŘÍPRAVY
- na oleji spenime nadrobno nakrajanu cibulku, poprasime mukou, trochu posmazime, pridame papriku a zalejeme vodou, dame drzky preplachnute vo vode(ja ich nechavam take velke, nasi chlapi to tak maju radi), pridame sol, vegetu, ml. cierne korenie a varime asi 1/2 hod, pred dovarenim pridame pretlaceny cesnak, majoran a provensalke byliny rozdrvime v dlani aby malo intenzivnejsiu aromu a nakoniec stipku kayenskeho kor. alebo nakrajanu chili papricku (treba aj trochu "pikantos"), uz len chvilu povarime aby sa chute spojili a hotovo, prajem dobru chut ! Podavame s cerstvym pecivkom alebo chlebikom....mnam
Este nieco, nebojte sa urobit zasmazku taku riadne hustu, teda viacej muky ako davate bezne, drzkova to znesie a aj lepsie chuti ked je husta...
![]() |
osmazit cibulu, pridat hl. muku, ml. cerv. papriku a zaliat vodou, pridat drzky a hov. bujon... |
![]() |
tu su nachystane koreniny, ktore pridame- sol, vegeta, cierne kor. ml. rasca, tie ostatne - cesnak, cili papricky, majoran a provensalske kor. az tesne pred dokoncenim |
![]() |
tieto drzky kupujem ja... |