KEČUP „HEINZ“

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2kg paradajky, 25dkg cibuľa, 3 mäsité červené papriky /môže byť aj feferónka/
1 cvikla, 1 kúsok škorice, 4 klinčeky, 10ks nové korenie, 5ks čierne korenie, 3ks bobkový list, kúsok badiánu
2lyžičky sladkej papriky, 1,25dcl octu, 1 poliev.lyžica horčice, 1 lyžica solamyl,
2 kávové lyžičky soli, 20dkg cukor.

POSTUP PŘÍPRAVY

Paradajky, cibuľu, papriku, feferónku a ošúpanú surovú cviklu pokrájame a dá-
me variť. Škoricu, klinčeky, nové korenie, čierne korenie, bobkový list a badián
dáme do gázy alebo do kúska plátna, zaviažeme a varíme spolu so zeleninou.
Varíme asi 2hodiny.
Uvarené okrem korením prepasírujeme, pridáme sladkú papriku a cukor. Dáme
znovu variť. Keď sa varí a cukor je rozpustený pridáme nálev z octu, horčice, soli a solamylu.
Necháme prejsť varom. Horúce dáme do pohárov, uzavrieme a sterilizujeme cca 10min.

Tento recept mám osvedčený a takýto kečup robia takmer všetky moje kolegyne.
Je veľmi chutný a cvikla mu dá peknú farbu.