výborný koláčik :-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 350 g tmavej čokolády s vyšším obsahom kakaa, 40 g cukru, 1 vanilkový cukor, 1 smotana na šľahanie, 150 g masla, 2 balíky keksy Marína svetlé, 500 g tvarohu jemného +1 Mascarpone menšie balenie napr.z Lidla, Vrchná poleva: 150 g čokolády, 1 smotana na šľahanie, 1 stužovač šľahačky

POSTUP PŘÍPRAVY

Fotiť nestíham, ale je to úplne jednoduché...týmto ďakujem Ivke, mojej kolegynke za super receptík. 

Vo vodnom kúpeli nad parou roztopíme čokoládu a dáme bokom trochu vychladnúť. Vyšľaháme tvaroh, cukor, mascarpone a smotanu na šľahanie. Pripravíme si menšiu guľatú tortovú formu (zmeriam tú moju a doplním veľkosť) a do nej vložíme potrvinársku fóliu. Zmiešame čokoládu a tvarohovú hmotu. Podrvíme Marína keksy (ja ich šupnem do mixéra) a pridáme rozpustené maslo. Keksovú hmotu dáme do formy a poriadne utlačíme. Na keksy pridáme tvarohovo-čokoládovú plnku.
Vrchná poleva : Čokoláda rozpustená nad parou v smotane na šľahanie + pridáme stužovač. Necháme vychladnúť. Môžeme aj na plnku poukladať ovocie, prípadne ovocie dať až na vrchnú polevu...alebo rôzne obmeniť v duchu „čo chladnička dá“.Necháme najlepšie na noc zachladnúť. Dobrú chuť !