Jadranská nanuková torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO:5 žltok 5 PL kr.cukru 1PL vody 5PL polohrubej muky 1PL kakaa pdp 5vyšlahanych bielkov .................klasic.piškota KREM: 4žltky 4KL cukru 2dcl mlieka 1PL kakaa 1PL hrubej múky 1Palmarin PENA 30dk cukru 4bileka

POSTUP PŘÍPRAVY

Upečieme piškotove cesto......TIETO SUROVINY SU NA PLECH
KRÉM
žltky vymiešame s cukrom a kakaom pridame mlieko a povarime ked začne vrieť pridame hr.muku spravi sa nám husta kaša...odstavime a ked trocha vychladne vymiešame s Palmarinom/Herou//môžeme pridať rum alebo whisky/
PENA
bielka a cukor vyšlahame nad parou aspoň 10 minut

na vrch môže isť kakovy prašok alebo instanrna káva

Tortu som robila z dvojitej dávky....niekedy pridám do peny jahodovy alebo malinovy džem a mam ružovu penu

mňam