Smotanovo-jahodová zmrzlina

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
liter čerstvých jahôd, 2 smotany na šľahanie, pr.cukor, vanilkový cukor.......a dopĺňam, že som skúsila dať aj 1jemný tvaroh a je to ešte lepšie....
POSTUP PŘÍPRAVY
veľmi jednoduchý...
 |
jahody ocistime a umyjeme-tato nadoba je litrova :)ale mozme dat aj menej jahod a potom je taka viac smotanova a tiez mnaaaam |
 |
do slahackovej smotany pridame vanilkovy cukor |
 |
asi tri lyzice praskoveho cukru, to zalezi na vasej chuti na sladke:))) |
 |
vyslahame |
 |
jahody pomixujeme..................mozte pouzit aj maliny...alebo ine ovocie, ja chcem skusit aj banany............... v zime, ked budete mat chut, tak mozte do slahacky namiesto ovocia pridat dzem...napriklad...mam v receptoch:) jahodovy , aj ceresnovy sa hodi...a isto aj marhulovy.... |
 |
vylejeme do vyslahanej slahacky |
 |
zamiesame a dame do mraznicky |
 |
pocas mrazenia zopar krat premiesame |
 |
no a potom uz len maskrtime |
 |
ktorási maminka sa pytala, ci sa daju dat do formiciek na nanuky, daju:))) |
 |
pridala som takyto tvaroh a je to uplne super a je toho este viaaaac |
 |
takto vyzera aj spridanim tvarohu |
 |
hotovy nanuk, ale tu som mala len zopar jahod, tak je bledsia a taka smotanovejsia |