♥Jednoduchý a vynikajúci kurací "paprikáš"♥



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 kuracie stehná, 2 bobkové listy, 3 guličky nového korenia, 3 guličky čierneho korenia, papriku sladkú mletú, 2 stredne veľké cibule, 1 a ½ ČL soli, 250 ml smotany na varenie, 3 PL hladkej muky

POSTUP PŘÍPRAVY

Do menšieho hrnca dáme kuracie stehná pridáme bobkové listy, nové korenie, čierne korenie a zalejeme studenou vodou. Dáme variť na slabý plamienok aby sa vývar nezakalil. Popri varení sa na hladine môže objaviť pena ktorú odoberieme a vylejeme. Keď sú stehná úplne mäkké odstavíme z varu a vyberieme stehná aby vychladli. Popri chladení si očistíme a nakrájame cibuľu na malé kúsky. Dáme si do hrnca rozohriať olej a pridáme cibuľku. Zatiaľ si očistíme mäsko od kosti a nakrájame respektíve natrháme na menšie kúsky. Pridáme ho k cibuľke a trošku orestujeme. Mäsko a cibuľku poprášime mletou paprikou (netreba sa báť). Papriku len vmiešame ale dlho nerestujeme lebo by zhorkla. Všetko zalejeme precedený vývar zo stehien, pridáme soľ a necháme chvíľu podusiť. Pripravíme si zátrepku. Ja som ju urobila tak, že som dala smotanu na varenie do zaváraninového poháru, pridala som múku a riadne som to zatrepala. Prilejeme zátrepku a asi 4dcl vody a za občasného miešania ešte necháme približne 15 minút prevariť. Ja som pridala ku koncu ešte jeden bobkový list pre vôňu.

Pri celom kurati by som všetko zdvojnásobila :)

Prajem DOBRÚ CHUŤ !!!