Diétne karfiolové fašírky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 ks karfiol ( ja som mala taký kilový), zemiaky (300g), mrazený hrášok, môže byť aj čerstvý (100g), mrazená kukurica (100g), vajcia 4ks, strúhanka (130g), tvrdý syr Kleopatra (200g), olej olivový (20g), cesnak 4 strúčiky, koreniny: soľ, čierne mleté korenie, petržlenová vňať

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept je určený pre tých, ktorí sa snažia stravovať diétne a zdravo. Postup a príprava jedla je časovo náročnejšia, ale stojí za to :)
Fašírky sú pripravované na pečúcom papieri a bez smaženia. Pre tých ktorí si strážia kalórie uvádzam že jedna fašírka má cca 450 KJ a z uvedeného množstva ich vyšlo 21ks.
Postup: karfiol a zemiaky predvaríme. Karfiol do chrumkava a zemiaky do mäkka. Po vychladnutí pridáme vajíčka, nastrúhanú kleopatru, hrášok, kukuricu, pretlačený cesnak, soľ a korenie. Masu je najlepšie miešať rukami. Pridáme kvapku olivového oleja, aby fašírky neboli suché. Vyformujeme a obalíme v strúhanke. Pečieme v rozohriatej rúre na 180C kým fašírky nechytia farbu.
Dobrú chuť! :))