Rýchle strapaté rizoto



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g ryže, 700 g kuracie prsia, francúzska zeleninová zmes na panvičku, 1 konzerva kukurice, 100 g eidam, korenie Kotányi gyros, trocha oleja a soli

POSTUP PŘÍPRAVY

Jedlo je hotové za pol hodinku a je výborné!

To je všetko, okrem kukurice, čo na prípravu potrebujete. Ryžu si opláchneme a necháme uschnúť. V horúcom oleji ju opražíme až zosklovatie. Prilejeme vodu na 1 diel ryže 1,5 násobok vody, osolíme a až zovrie, preložíme na slabý oheň a nastavíme si časovač na 20 minút. Keď ten zapípa, jedlo bude treba už len zmiešať a papať :-).
Mäso nakrájame na kocky a opražíme ho na prudkom ohni v minime oleja, okoreníme kotányi korením na gyros. Nemá to trvať viac ako 4-5 minút, ináč by sa mäso vysušilo!
Keď je mäso hotové, môžeme si pripraviť zeleninu. Necháme zahriať veľmi málo oleja a naň vysypeme všetku zeleninu a okoreníme korením, ktoré bolo k nemu pribalené. Prikryjeme a dusíme cca 7 minút. Začínam s prípravou zeleniny, keď mi ostáva 10 minút do konca podľa časovača. Vtedy sa mi uvarí ryža a zelenina naraz.
No a keď je všetko uvarené po tých 20 minútach, zmiešame spolu ryžu, zeleninu, mäso a kukuricu.
Na vrch nastrúhame syr a zaprajeme si dobrú chuť! :-)