Zapečený hermelín v lístkovom ceste



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Lístkové cesto, hermelín (na jednu porciu jeden), pór, kečup, žĺtok, mletá červ. paprika, 1 PL mlieka

POSTUP PŘÍPRAVY

Lístkové cesto vyvaľkáme. Bežné balenie vyjde na 4 porcie.
Rodelíme ho na 4 štvorce.
Potrieme kečupum, do stredu každého štvorca poukladáme pór, na to položíme hermelín,
znovu pór a potrieme, resp. polejeme kečupom.
Kraje cesta potrieme žĺtkom, ktorý sme vymiešali s mliekom a červ. paprikou.
Proti sebe stojace rohy cesta spojíme.
Vzniknú krásne batôžteky, ktoré potrieme žĺtkom a pečieme cca 15 min na 220 stupňoch.
Po upečení nechať vychladnúť, aby sa hermelín príliš neroztiekol.
Niekedy dám dovnútra aj šunku.

Takto to vyzerá po otvorení.