Včielková k MDD



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

na zakladne cesto: 250g hladkej muky, 4 vajcia, 240g prask.cukru, 150ml oleja, 100 ml vriacej vody, 1 prasok do peciva, na plnku: 2 slahackove smotany, 2 stuzovace slahacky, 3 lyzice kapucina, 1 vanilkovy cukor, 50g praskoveho cukru, 50g masla, na marcipan: susene mlieko, praskovy cukor, med, olej, mandlova aroma, voda

POSTUP PŘÍPRAVY

v obrazkovom postupe

pripravime si cesto a to tak, ze rozdelime si bielka od zltkov a k zltkom pridame praskovy cukor a vyslahame. Postupne pridame olej, vriacu vodu a muku zmiesanu s praskom do peciva. Nakoniec primiesame sneh z bielkov. 1/3 cesta vratime spat do misky od bielkov a pridame 2 lyzice kakaa
Tortovu formu vymazeme a vysypeme mukou a zacneme davat cesto od stredu formy. Najskor dame 1 lyzicu tmaveho cesta.
Na to zas do stredu 2 lyzice bledeho cesta a dalej 1 lyzicu tmaveho a 2 lyzice bledeho cesta a tak dalej, kym sa cesto neminie.
Takto to vyzera vo forme. Cesto sa nesmie miesat. Pecieme pri 150°C viac ako hodinu, treba to sledovat.
Takto vyzera upeceny korpus, ktory prekrojime na 2 krat.
Korpusy potrieme plnkou, ja som dala na spodnu cast este banany. Na internete som nasla kapucinovu plnku a bolo tam pisane, ze sa maju vyslahat len 2 slahacky s 3 lyzicami kapucina a 2 stuzovacmi a ked to vychladne, ma z toho vzniknut krem . Ten moj krem vyzeral nejako divne, tak som dala uvarit 2 slahacky, 3 lyzice kapucina, 1 vanilkovy cukor, pridala som este 50g praskoveho cukru a 50g masla, nechala som vychladnut a potom som to vyslahala s 2 stuzovacmi a bol z toho naozaj vyborny krem.
prvy krat som potahovala tortu tymto marcipanom, pre mna osobne sa lepsie potahovalo cukrikovou hmotou, nam aj viac chuti a este som to aj prehnala s tou zelenou farbou, povodne som chcela bledsiu, ale co uz....
a takato struktura je v priereze