Marocké jahňacie stehno s kuskusom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

stehno jahnacie , 3 ks cibuľa červená , korenie štyroch farieb , cesnak , 1 ks škorica celá , slivky sušené , rasca drvená , paprika červená mletá , 1 ks paradajky lúpané z plechovky , 2 dcl voda , soľ Pečená zelenina: mrkva , petržlen , zeler , cesnak v šupke , cibuľa červená , brokolica , olej , soľ 1 šálka kuskus , 1 šálka vývar mäsový

POSTUP PŘÍPRAVY

Mäso dobre nasolíme,okoreníme ,potrieme cesnakom,paprikou a rascou.Dáme na noc do chladničky odležať.Na druhý deň vložíme do pekáča ,zalejeme paradajkami z konzervy,pridáme slivky,škoricu,nakrájanú červenú cibulu a vodu.Zakryjeme a pečieme na 180 st asi 3 hodinky.
Kus kus nasypeme do plytkej nádoby,zalejeme horúcim vývarom a zakryjeme na pár minút.Prekypríme vidličkou.

Zeleninu na pečenie nakrájame na približne rovnaké kúsky,osolíme,okoreníme ,môžete pridat nejaké bylinky,zakvapneme olejom,dobre premiešame a upečieme .Upečenú zeleninu môžete nastrúhat alebo nakrájat a premiešat s kuskusom ,alebo podávať vedľa.

.