Karfiolovo-hubová praženica



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cca ¼ z veľkej hlávky karfiolu, asi 5-6 lyžíc obvarených (čerstvých alebo zmrazených) húb, ½ väčšej cibule, vegeta, 4-5 vajíčok, mleté čierne korenie, soľ, pizza korenie /alebo oregano+mleté čierne korenie/, mletý zázvor (ďumbier), 1 strúčik cesnaku, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Výborné teplé i studené. A karfiol tam ani nepostrehnete.

očistený a na menšie kúsky natrhaný karfiol
uvaríme v osolenej vode domäkka
po uvarení vyberieme a necháme vychladnúť. Nakrájame na menšie kúsky.
na kúsku oleja jemne opražíme cibuľu spolu s cesnakom /stačia 3 tenučké plátky nakrájať na malinké kúsky/ - ja som mala sušený cesnak vo vegete - takže čerstvý som už nedávala. Aby to potom nebolo ťažké.
pridáme obvarené a scedené huby a chvíľku opražíme
pridáme karfiol, premiešať
osolíme, pridáme ostatné korenie (zázvor je výborný na pretrávenie, pizza korenie obsahuje aj rozmarín, šalviu, oregano, čierne mleté korenie, atď. - výborné na dochutenie, ak nemáme, tak aspoň štipku oregana rozmlieť v prstoch + mleté čierne korenie), vegetu, premiešať, podliať troškou vody, zakryť a udusiť cca 10 min - aby sa spojili chute
klepneme 4-5 vajíčok a urobíme hustejšiu praženicu. Ak treba, dochutiť vegetou.
podávame na pečive. Výborná je na chlebíku mladá cibuľka. Môžeme posypať aj strúhaným syrom. Niekedy zvyknem posypať syrom aj klasickú hubovú praženicu.
...a papáme... s kopcom zeleniny