Karfiolovo-hubová praženica

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
cca ¼ z veľkej hlávky karfiolu, asi 5-6 lyžíc obvarených (čerstvých alebo zmrazených) húb, ½ väčšej cibule, vegeta, 4-5 vajíčok, mleté čierne korenie, soľ, pizza korenie /alebo oregano+mleté čierne korenie/, mletý zázvor (ďumbier), 1 strúčik cesnaku, olej
POSTUP PŘÍPRAVY
Výborné teplé i studené. A karfiol tam ani nepostrehnete.
 |
očistený a na menšie kúsky natrhaný karfiol |
 |
uvaríme v osolenej vode domäkka |
 |
po uvarení vyberieme a necháme vychladnúť. Nakrájame na menšie kúsky. |
 |
na kúsku oleja jemne opražíme cibuľu spolu s cesnakom /stačia 3 tenučké plátky nakrájať na malinké kúsky/ - ja som mala sušený cesnak vo vegete - takže čerstvý som už nedávala. Aby to potom nebolo ťažké. |
 |
pridáme obvarené a scedené huby a chvíľku opražíme |
 |
pridáme karfiol, premiešať |
 |
osolíme, pridáme ostatné korenie (zázvor je výborný na pretrávenie, pizza korenie obsahuje aj rozmarín, šalviu, oregano, čierne mleté korenie, atď. - výborné na dochutenie, ak nemáme, tak aspoň štipku oregana rozmlieť v prstoch + mleté čierne korenie), vegetu, premiešať, podliať troškou vody, zakryť a udusiť cca 10 min - aby sa spojili chute |
 |
klepneme 4-5 vajíčok a urobíme hustejšiu praženicu. Ak treba, dochutiť vegetou. |
 |
podávame na pečive. Výborná je na chlebíku mladá cibuľka. Môžeme posypať aj strúhaným syrom. Niekedy zvyknem posypať syrom aj klasickú hubovú praženicu. |
 |
...a papáme... s kopcom zeleniny |