Vynikajúce PUNČOVÉ REZY

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2x opakujeme (vrchná a spodná piškóta): 3 vajcia, 150 g práškový cukor, 3 štamperlíky olej, 3 štamperlíky voda, 150 g polohrubá múka, 1 čajová lyžička prášku do pečiva STREDNÁ PIŠKÓTA : 4 vajcia, 200 g práškový cukor, 1 dcl voda, 1 dcl olej, 200 g polohrubá múka, 2 čajové lyžičky prášku do pečiva, potravinárske farbivo (červené, alebo podľa vlastného výberu) RUMOVÁ ZMES : 3 dcl jahodový sirup, 1 dcl rum, 1 dcl voda 2 poháre mahrhuľový lekvár POLEVA : 2 punčové polevy (dajú sa kúpiť v obchode v prášku)

POSTUP PŘÍPRAVY

VRCHNÁ a SPODNÁ PIŠKÓTA - vyšľaháme si vajcia, postupne pridávame pol.múku. Pridávame olej a vodu,je lepšie ked striedame, raz olej raz voda po troške nie naraz. Potom pridáme práškový cukor a prášok do pečiva. Necháme to ešte asi 2 minútky šľahať a potom cesto vylejeme na vopred priprávený pekáč s papierom na pečenie.
STREDNÁ PIŠKÓTA - vyšľaháme si vajcia, postupne pridávame pol.múku. Pridávame olej a vodu,je lepšie ked striedame, raz olej raz voda po troške nie naraz. Potom pridáme práškový cukor a prášok do pečiva. Pridáme potravinárske farbivo, každý podľa toho akú sýtu farbu chce. Cesto vylejeme na pekáč s papierom napečenie. Je dobré keď všetky tri piškóty pečieme na rovnako veľkom plechu aby to bolo neskôr symetricky na sebe.
Piškóty máme upečené. Na spodnú piškótu potrieme marhuľový lekvár čím viac tým lepšie. Položime na ňu ružovú piškótu. Tú popicháme vydličkou po celej ploche (rumová zmes lepšie vpije) . Keď máme piškótu popichanú pomaly začneme vylievať rumovú zmes. Môžme si pomôcť aj rukou a piškótu pocapkať aby lepšie vpila zmes. Asi dcl si necháme v nádobe. Na vrchnú piškótu natrieme lekvár a tou lekvárou časťou nadol ju dáme na červenú piškótu. Zvyšnú rumovú zmes vylejeme na vrchnú piškótu. na koláč položíme papier na pečenie a naň prázdny pekáč na ktorý poukladáme hmotnosť 3 kg. Takto zaťažený koláč dáme do chladu (buď chladnička, ja dávam do špajze) na 3-4hod. Po 3-4 hodinách koláč odťažíme a pripravýme si punčovú polevu. Keď polevu vylejeme na koláč a roztieme ju a koláč znova odložíme na chladné miesto. Polevu necháme stuhnúť.


A môžme podávať. :) Dobrú chuť.
V prípade nejakých otázok som tu pre vás :)