Vatové rezne

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
*kuracie prsia (množstvo marinády je na cca 800 g mäska), 4 kopcovité lyžičky majonézy /majolenky/, 1 kyslá smotana, 1 celé vajíčko, 1 bielok, 1 lyžica worcestrovej omáčky, 1 lyžica sójovej omáčky, 2 zarovnané lyžičky plnotučnej horčice, 2 strúčiky cesnaku, 2 navŕšené lyžičky Solamylu, soľ, mleté čierne korenie**** miesto majolenky si môžete vymixovať zvyšný žĺtok s olejom**** *Bulharský šalát z čerstvej zeleniny: ½ dlhej uhorky, 1 svetlá paprika, ½ menšej cibule /alebo 4 mladé cibuľky bez vňaťky/, 4 paradajky /alebo cca 10 cherry paradajok/, mleté čierne korenie, na nálev - ocot, cukor, soľ, voda*
POSTUP PŘÍPRAVY
***podľa receptu mojej mamky***
 |
kyslú smotanu, majonézu a horčicu dáme do misy |
 |
pridáme vajíčko, bielok, worcestrovú a sójovú omáčku, osolíme trošinku viac /mäso nebudeme soliť/, okoreníme, pridáme pretlačený cesnak, poriadne vymiešať |
 |
pridáme 2 navŕšené lyžičky Solamylu, vymiešame dohladka |
 |
mäsko nakrájame na tenšie rezne, naklepem nožom tupou stranou /z obidvoch strán/ na štvorčeky, aby sa marináda do nich pekne vpila. |
 |
Pripravené na "naloženie". Nesolím ich, marináda by mala byť dostatočne slaná. |
 |
Každý kúsok ponorím tak, aby neboli na sebe prilepené |
 |
zakryté odložíme do chladničky aspoň na 16-12 hodín. Po vypražení budú tak "nadýchanejšie" a šťavnaté. |
 |
Na panvicu stačí naliať asi 1,5 dl oleja a vyprážame. Na každý kúsok lyžicou rozotriem kúsok marinády, aby mi zbytočne nezvýšila. |
 |
Vyprážať nie prudko - tak ako rezne. Ak sa prilepí kúsok na panvicu, po vybratí rezňa to treba odstrániť, aby sa aj ostatné neprilepili. |
 |
ešte mi ostali tieto kúsky a miniem aj zbytok marinády |
 |
hotovo... na veľkej servírovacej mise (z 800g balenia) |
 |
...podávame s hranolkami, opekanými zemiakmi... |
 |
šalát - (množstvo, aké uznáte) uhorku nastrúhať ako na uhorkový šalát, paradajky na štvrtinky a každú ešte aspoň na 2- 3 mesiačiky (cherry len na 1/4), papriku a mladú cibuľku na tenké kolieska, pridáme štipku korenia. Nálev (nie ako na uhorkový šalát) - 1 zarovnaná lyžica cukru, 2 dl vody, soľ, 1 lyžica octu, alebo ako ste zvyknutí. |
 |
šalát nechať odležať aspoň 1 hodinku, poprípade dochutiť. |