Vatové rezne



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

*kuracie prsia (množstvo marinády je na cca 800 g mäska), 4 kopcovité lyžičky majonézy /majolenky/, 1 kyslá smotana, 1 celé vajíčko, 1 bielok, 1 lyžica worcestrovej omáčky, 1 lyžica sójovej omáčky, 2 zarovnané lyžičky plnotučnej horčice, 2 strúčiky cesnaku, 2 navŕšené lyžičky Solamylu, soľ, mleté čierne korenie**** miesto majolenky si môžete vymixovať zvyšný žĺtok s olejom**** *Bulharský šalát z čerstvej zeleniny: ½ dlhej uhorky, 1 svetlá paprika, ½ menšej cibule /alebo 4 mladé cibuľky bez vňaťky/, 4 paradajky /alebo cca 10 cherry paradajok/, mleté čierne korenie, na nálev - ocot, cukor, soľ, voda*

POSTUP PŘÍPRAVY

***podľa receptu mojej mamky***

kyslú smotanu, majonézu a horčicu dáme do misy
pridáme vajíčko, bielok, worcestrovú a sójovú omáčku, osolíme trošinku viac /mäso nebudeme soliť/, okoreníme, pridáme pretlačený cesnak, poriadne vymiešať
pridáme 2 navŕšené lyžičky Solamylu, vymiešame dohladka
mäsko nakrájame na tenšie rezne, naklepem nožom tupou stranou /z obidvoch strán/ na štvorčeky, aby sa marináda do nich pekne vpila.
Pripravené na "naloženie". Nesolím ich, marináda by mala byť dostatočne slaná.
Každý kúsok ponorím tak, aby neboli na sebe prilepené
zakryté odložíme do chladničky aspoň na 16-12 hodín. Po vypražení budú tak "nadýchanejšie" a šťavnaté.
Na panvicu stačí naliať asi 1,5 dl oleja a vyprážame. Na každý kúsok lyžicou rozotriem kúsok marinády, aby mi zbytočne nezvýšila.
Vyprážať nie prudko - tak ako rezne. Ak sa prilepí kúsok na panvicu, po vybratí rezňa to treba odstrániť, aby sa aj ostatné neprilepili.
ešte mi ostali tieto kúsky a miniem aj zbytok marinády
hotovo... na veľkej servírovacej mise (z 800g balenia)
...podávame s hranolkami, opekanými zemiakmi...
šalát - (množstvo, aké uznáte) uhorku nastrúhať ako na uhorkový šalát, paradajky na štvrtinky a každú ešte aspoň na 2- 3 mesiačiky (cherry len na 1/4), papriku a mladú cibuľku na tenké kolieska, pridáme štipku korenia. Nálev (nie ako na uhorkový šalát) - 1 zarovnaná lyžica cukru, 2 dl vody, soľ, 1 lyžica octu, alebo ako ste zvyknutí.
šalát nechať odležať aspoň 1 hodinku, poprípade dochutiť.