Marinované kuracie prsia s kôprovou omáčkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1kg kuracie prsia.... MARINÁDA: 4PL tatárska omáčka, 1PL horčica, 3stručky cesnaku drveného, 1/2PL citronova šťava, 1KL mleté čierne korenie, 1ČL drvená rasca, 1PL mletá čerevná paprika, 1PL worcester, 1PL kôpor, 1 ČLkryštáľový cukor, soľ, 1dcl pivo, 2PL maizena .... NA OBAĽOVANIE: hladká múka zmiešaná s grilovacím korením.... olej na vysmážanie..... OMÁČKA: olej, hladká múka, mlieko, smotana, soľ, cukor, kôpor

POSTUP PŘÍPRAVY

1/kuracie mäso nakrájame na hrubšie plátky

2/pivo a maizenu vyhabarkujeme, ostatné časti marinády zamiešame spolu do hladka a na záver pridáme maizenové pivo, zamiešame- chutí horzne!!!

3/ vložime mäso, necháme odstáť, aspon 2hodiny, najlepšie cez noc

4/ zmiešame muku s grilovacím korením, v nej obaľujeme kusky mäsa, ktoré z marinády vyberáme tesne pred obalovaním, tak bude kôrka hrubšia

5/smažíme na rozpálenom oleji, stači malinko, maximálne 5minut z každej strany

6/ medzitým si spravíme kôprovu omáčku, taku redšiu: na oleji spenime múku, zalievame mliekom, stále miešame, aby nezhrudkovatela, pridáme sol, cukor a drvený kôpor podľa chuti, ak sa podarí redšia ako sme chceli, zahustime mukou rozmiešanou v studenej smotane alebo mlieku

7/podávame s pečenými zemiakmi, alebo korekatkami, alebo knedľou

8/ DOBRU CHUŤ!!!