Pochúťkové rezne



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

750 karé, 2 vajcia, 2 PL maizény, kúsok masla, 3 strúčiky cesnaku, 1 PL sójovej omáčky, 1 PL horčice 3 PL oleja, 1 ČL worchestrovej omáčky, 1 ČL vegety, mleté čierne korenie, soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Mäso umyte, osušte a nakrájajte na rezne. Jemne naklepte. Trochu osoľte, okoreňte, potrite roztlačeným cesnakom a naukladajte zatiaľ na tanier. V mise vymiešajte marinádu zo žĺtku, oleja, horčice, maizeny a ostatných prísad, a namočte do nej rezne. Zakryte a dajte na chladné miesto aspoň na 12 hodín.
Rezne potom poukladajte do pekáča, ktorý ste potreli olejom a dajte piecť do vyhriatej rúry. Keď začnú rezne chytať zlatistú kôrku, opatrne ich nadvihnite, aby sa nepripálili. Podlievajte po troške horúcou vodou. Keď je mäso mäkké, šťavu dochuťte ešte kúskom masla.
Podávajte s ryžou alebo zemiakmi so zeleninou podľa sezóny

Foto priložím zajtra, dnes som len namarinovala a odložila do chladničky

Namarinované rezne