Zamiaková haruľa ( baba) pečená na plechu

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Zemiaky, polohrubá múka, ovsené vločky, strúhanka, vajcia, olej, cibuľa, cesnak, slaninka ( aj keď bezmäsité jedlo ale čosi na pomastenie nemôže chýbať :D ), soľ, MĆK, majoránka, mletá rasca

POSTUP PŘÍPRAVY

Zemiaky ošúpeme a nastrúhame,pridáme koreniny, cesnak, opraženú ( a vychladnutú) cibuľu+slaninku, na zahustenie hrsť vločiek, múku, strúhanku a cele vajcia.Poriadne premiešame.Plech vymastíme a cesto do neho nalejeme. Haruľu pečieme pri 2OO st. prvých 45 min pod alobalom ( aby nám zbytočne neschla), potom odokryjem a pečiem ďalších cca. 30 minút podľa toho koľko toho je na výšku pekáča.Podávame s kyslým mliekom, kyslou kapustou alebo len tak studenú i teplú. Dobrú chuť.

očistené zemiaky si nastrúhajte, ja som dnes ručne ale môžte aj mixérom
Dáme si pražiť nakrájanú cibuľku a slaninku, následne dáme schladnúť.
podľa chuti pridáme soľ, čierne korenie, mletá rascu, majoránku a vajcia
ovsené vločky, strúhanku a múku si pridajte v pomere 1:1:1
pridáte schladnutú cibuľku a slaninku, hotovo a šup s tým na vymastený pekáč
haruľu pečieme pri 2OO st. prvých 45 min pod alobalom ( aby nám zbytočne neschla), potom odokryjem a pečiem ďalších cca. 30 minút podľa toho koľko toho je na výšku pekáča.Podávame s kyslým mliekom, kyslou kapustou alebo len tak studenú i teplú. Dobrú chuť.