Nátierky zo škôlky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Robia ich v škôlkach, sú priamo opísané z noriem.

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Hrianky s maslom a cesnakom

Chlieb pokrájame na porcie, opečieme na sucho. Maslo rozpustíme, pridáme soľ a rozotretý cesnak. Zmesou dobre potrieme opečený chlieb.

2. Nátierka budapeštiansky krém

Do vymiešaného masla pridáme prelisovaný tvaroh, postrúhaný syr, na drobno pokrájanú cibuľu a postrúhaný chren. Dochutíme horčicou, soľou a vyšľaháme.

3. Nátierka drožďová s vajcom

Na časti masla speníme pokrájanú cibuľu, pridáme droždie, ktoré popražíme do ružova a odstavíme. Vajcia uvarené na tvrdo postrúhame. Zvyšnú časť masla vymiešame, pridáme popražené droždie, postrúhané vajcia, ososlíme a vyšľaháme. Natrieme na chlieb a zdobíme zeleninou.

4. Nátierka drožďová

Na oleji speníme cibuľu, pridáme droždie, popražíme. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame, pridáme vychladnuté, opražené droždie a vyšľaháme do peny. Dochutíme soľou.

5. Nátierka džemová

Maslo vymiešame s džemom do peny a natrieme na chlieb, sendvič alebo rohlík.

6. Nátierka fazuľová

Fazuľu namočíme na 4 hodiny. Uvaríme a prepasírujeme. Maslo vymiešame, pridme na jemno pokrájanú cibuľu, osolíme a spolu s prepasírovanou fazuľou vymiešame.

7. Nátierka kalerábová

Maslo vymiešame, pridáme prevarené mlieko, na jemno pokrájanú cibuľu, čerstvý postrúhaný kaleráb, osolíme a dobre vymiešame.

8. Nátierka karfiolová

Očistený karfiol uvaríme v slanej vode. Maslo vymiešame, pridáme uvarený karfiol, posekaný na drobno, zároveň pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, soľ, a dobre vymiešame.

9. Nátierka karfiolová s vajcom

Karfiol očistíme a uvaríme v slanej vode. Uvaríme, necháme vychladnúť, pokrájame na drobno a pridáme k pokrájanej cibuli. Vajcia uvaríme na tvrdo, postrúhame a spolu s krafiolom pridáme do vymiešaného masla. Dochutíme soľou a dobre vymiešame.

10. Nátierka kelová s droždím

Očistený kel uvaríme v slanej vode. Po vychladnutí pokrájame na drobno. Na oleji speníme na jemno pokrájanú cibuľu, pridáme droždie a popražíme. Maslo vymiešame, pridáme posekaný kel, opražené droždie, dochutíme soľou a vyšľaháme.

11. Nátierka kelová s vajcom

Očistený kel uvaríme v slanej vode. Na oleji speníme na jemno pokrájanú cibuľu, pridáme uvarený posekaný kel a zahustíme vajcami. Takto pripravený kel pridáme do vymiešaného masla a dobre vyšľaháme. Dochutíme soľou.

12. Nátierka lečová zimná

Malso vymiešame so soľou, pridáme odkvapkané lečo a vymiešame do peny.

13. Nátierka liptovská

Maslo vymiešame, pridáme prelisovaný tvaroh a na jemno pokrájanú cibuľu. červenú papriku, mlieko a dobre vymiešame do peny.

14. Nátierka medová

Maslo vymiešame s medom.

15. Nátierka mrkvová

Do vymiešaného masla pridáme prevarené mlieko, na jemno pokrájanú cibuľu, čerstvú postrúhanú mrkvu, osolíme a dobre vymiešame.

16. Nátierka oškvarková

Maslo vymiešame, pridáme pomleté škvarky, a na drobno posekanú cibuľu. Dochutíme horčicou, soľou a dobre vymiešame.

17. Nátierka papriková

Maslo vymiešame, pridáme prevarené mlieko, na jemno pokrájanú cibuľu a pomletú čerstvú papriku. Ochutíme soľou a dobre vymiešame.

18. Nátierka pečeňová

Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme umytú a odblanenú pečeň a udusíme. Vychladnutú pečeň zomelieme, pridáme maslo, dochutíme soľou a vyšľaháme.

19. Nátierka s pažítkou

Maslo vymiešame s prevareným mliekom, osolíme, pridáme na drobno posekanú pažítku a dobre vymiešame.

20. Nátierka z treščej pečene

Maslo vymiešame, pridáme treščiu pečeň, na jemno pokrájanú cibuľu, dochutíme citrónovou šťavou, osolíme podľa potreby a vymiešame do peny.

21. Nátierka sardinková

Maslo vymiešame, pridáme sardinky, na jemno pokrájanú cibuľu, dochutíme citrónovou šťavou, osolíme podľa potreby a vymiešame do peny.

22. Nátierka sójová

Sóju preberieme, uvaríme a prepasírujeme. Maslo vymiešame, pridáme na jemno pokrájanú cibuľu, osolíme a spolu s prepasírovanou sójou vymiešame.

23. Nátierka syrová s cesnakom

Malso vymiešame s taveným syrom, pridáme prelisovaný cesnak a mlieko. Dochutíme soľou a vymiešame.

24. Nátierka syrová s oškvarkami

Maslo vymiešame so syrom, pridáme pomleté oškvarky a pokrájanú cibuľu. Dochutíme horčicou a vyšľaháme.

25. Nátierka syrová s reďkovkou

Maslo vymiešame s taveným syrom, pridáme postrúhanú reďkovku a mlieko. Dochutíme soľou a vymiešame do peny.

26. Nátierka syrová s vajcom a zeleninou

Maslo vymiešame s taveným syrom, pridáme očistenú a postrúhanú mrkvu a zeler, na drobno pokrájanú cibuľu, postrúhanú cibuľu, postrúhané vajíčka, uvarené na tvrdo a mlieko. Dochutíme soľou a vymiešame.

27. Nátierka syrová so šunkou

Maslo vymiešame s mäkkým syrom, pridáme zomletú šunku, prevarené mlieko. Dochutíme soľou a vymiešame.

28. Nátierka syrová so zeleninou

Maslo vymiešame s taveným syrom, pridáme očistenú a postrúhanú mrkvu, kaleráb, na drobno pokrájanú cibuľu a mlieko. Dochutíme soľou a vymiešame do peny.

29. Nátierka syrová

Maslo vymiešame s mäkkým syrom, pridáme na drobno pokrájanú cibuľu a mlieko. Dochutíme soľou a vymiešame do peny.

30. Nátierka šošovicová

Uvarenú šošovicu prepasírujeme. Maslo vymiešame, pridáme na jemno pokrájanú cibuľu , osolíme a spolu s prepasírovanou šošovicou vymiešame.

31. Nátierka špenátová

Maslo vymiešame, pridáme udusený a vychladnutý špenát. Dochutíme soľou a cesnakom. Vyšľaháme do peny.

32. Nátierka šunková so zeleninou

Maslo vymiešame so syrom a mliekom. Pridáme pomletú šunku, postrúhanú zeleninu, mrkvu, zeler a cbuľu. Dochutíme horčicou a soľou. Všetko spolu vymiešame.

33. Nátierka šunková s eidamom

Maslo vymiešame s mliekom a postrúhaným eidamom. Pripravíme pomletú šunku, na jemno pokrájanú cibuľu, dochutíme soľou a vyšľaháme do peny

34. Nátierka šunková s taveným syrom

Maslo vymiešame s mliekom a taveným syrom. Pridáme pomletú šunku, na jemno pokrájanú cibuľu, dochutíme soľou a vyšľaháme do peny. Ak použijeme syr eidam, postrúhame ho.

35. Nátierka šunková s vajcom

Maslo vymiešame s mliekom, pridáme pomletú šunku, cibuľu, na tvrdo uvarené a postrúhané vajcia, osolíme a všetko spolu vyšľaháme.

36. Nátierka šunková

Maslo vymiešame s mliekom, pridáme pomletú šunku, cibuľu a dochutíme horčicou a soľou. Všetko vymiešame do peny.

37. Nátierka tvarohová s kápiou

Do vymiešaného masla pridáme prelisovaný tvaroh, kápiu, dochutíme soľou a vyšľaháme do peny.

38. Nátierka tvarohová s kôprom

Do vymiešaného masla pridáme prelisovaný tvaroh, postrúhanú cibuľu a posekaný kôpor. Zmes dochutíme soľou a vymiešame do peny.

39. Nátierka tvarohová s mrkvou

Do vymiešaného masla pridáme postrúhanú mrkvu a postrúhaný tvaroh. Dochutíme soľou a vymiešame do peny.

40. Nátierka tvarohová s vajcom

Do vymiešaného masla pridáme prelisovaný tvaroh, postrúhanú cibuľu a na tvrdo uvarené vajce. Dochutíme soľou a vymiešame do peny.

41. Nátierka tvarohová so sardinkami

Do vymiešaného masla pridáme prelisovaný tvaroh, postrúhanú cibuľu a sardinky. Dochutíme soľou, horčicou a vyšľaháme do peny.

42. Nátierka tvarohová so syrom

Maslo vymiešame, pridáme postrúhaný syr, prelisovaný tvaroh, cibuľu pokrájanú na jemno a mlieko. Vyšľaháme do peny.

43. Nátierka vajcová s chrenom

Maslo vymiešame, pridáme na tvrdo uvarené, postrúhané vajcia a postrúhaný chren. Dochutíme horčicou a soľou, vymiešame do peny.

44. Nátierka vajcová s mrkvou

Do masla pridáme na tvrdo uvarené postrúhané vajcia, postrúhanú surovú mrkvu, prevarené mlieko, soľ a vymiešame do peny.

45. Nátierka vajcová s oškvarkami

Maslo vymiešame, pridáme na tvrdo uvarené, postrúhané vajcia, pomleté oškvarky a na drobno posekanú cibuľu. Dochutíme horčicou a soľou. Dobre vymiešame.

46. Nátierka vajcová so syrom

Maslo vymiešame so syrom, pridáme na tvrdo uvarené, postrúhané vajcia, pokrájanú cibuľu a mlieko. Dochutíme horčicou a soľou a vymiešame do peny.

47. Nátierka vajcová

Maslo vymiešame, pridáme na tvrdo uvarené, postrúhané vajcia, pokrájanú cibuľu a mlieko. Dochutíme horčicou a soľou. Vymiešame.

48. Nátierka viedenská

Maslo vymiešame, pridáme prelisovaný tvaroh, pokrájanú kápiu, cibuľu a dochutíme horčicou, osolíme podľa chutí a vyšľaháme.

49. Nátierka z bravčového mäsa

Umyté mäso v celku pokrájame na kocky a udusíme na oleji s cibuľou. Necháme vychladnúť, pomelieme, pridáme maslo, soľ, horčicu a dobre vymiešame.

50. Nátierka z kuracieho mäsa

Kurča umyjeme, pokrájame a udusíme na oleji s cibuľou. Vychladnuté mäso vykostíme, pomelieme, pridáme maslo, horčicu a dobre vymiešame.

51. Nátierka z Nivy

Do vymiešaného masla pridáme prelisovaný syr, prevarené mlieko a spolu vyšľaháme.

52. Nátierka z rajčinového pretlaku

Maslo vymiešame s rajčinovým pretlakom, dochutíme soľou a vyšľaháme.

53. Nátierka z rybieho filé

Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme rybie filé a dusíme. Udusené rybie filé zomelieme, pridáme maslo, dochutíme soľou a vyšľaháme.

54. Nátierka zeleninová - letná

Do vymiešaného masla pridáme na tvrdo uvarené postrúhané vajcia a na jemno pokrájanú cibuľu, papriku a rajčiny. Podľa chuti osolíme a dobre vymiešame.

55. Nátierka zo syra eidamu

Do vymiešaného masla pridáme postrúhaný syr, prevarené mlieko a dochutíme soľou a vyšľaháme.

56. Nátierka zo zeleného hrášku

Maslo vymiešame s prevareným mliekom, pridáme sterilizovaný hrášok a osolíme. Všetko spolu vyšľaháme. Hrášok môžeme zomlieť.