Šošovička pod zemiakovou perinkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

20 dkg šošovice, 1-2 mrkvy, 1 paprika, 3 paradajky, 2 cibule, bujón, zeleninové ochucovadlo, 1 konzervu pikantnej fazule, 1 konzerva kukurice, chili, olivový olej, zemiaková kaša

POSTUP PŘÍPRAVY

v obrázkovom postupe...ak varíme pre deti nedáme chili ani pikantné fazule, môže byť aj obyčajná fazulka v paradajkovej omáčke...

tu máme všetky surovinky, čo potrebujeme
...šošovicu sme namočili asi na dve hodky a potom uvarili v neoosolenej vode...cibuľu nakrájame na polmesiačiky...
Mrkvu tiež pokrájame na polmesiačiky a podusíme na oleji. Posolíme a podlejeme vodou s bujónom a chvíľu podusíme.
Pokrájame papriku aj paradajky...
Šošovicu odcedenú zmiešame s fazuľkami, paprikou, kukuricou a mrkvou. Posolíme a dochutíme chili.
Cibuľku opražíme ...
Pekáč si vymastíme a nasypeme do nej šošovicovú zmes. Na vrch položíme cibuľu a paradajky.
Na vrch dáme zemiakovú kašu a zúbkovano ozdobíme. Na vrch poukladáme trošku masla. Dáme piecť pokiaľ nám povrch nezozlátne.