Úžasný bieločokoládový zákusok s jahodovou omáčkou - NEPEČENÝ

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
KORPUS: 1 balíček BEBE keksov (130 g) - 100 g masla KRÉM: 350 g bielej čokolády - 500 jemného nehrudkového tvarohu - 200 ml šlahačkovej smotany - 1/2 balíčka želatíny OMÁČKA: 1/4 kg jahôd - 1 vanilkový cukor - 1-2 PL citrónovej šťavy VERCAJCH: tortová forma - papier na pečenie - mixér - chladnička
POSTUP PŘÍPRAVY
Dievčatá, toto je úplne super bomba!!! Robila som to vlastne na zajtra, keďže je Deň detí, ale už dnes padla polovica. Pôvodná inšpirácia bola tu z MMB (recept na super čokoládový zákusok od Moniky B.- hranolka2), ja som to trochu obmenila podľa rôznych časopisov a vlastnej chuti. No a výsledok je fakt suuupeeer!!!!
 |
1. Bebe keksy rozdrvíme valčekom v mikroténovom sáčku. |
 |
2. Maslo necháme roztopiť a poriadne zmiešame s keksami do lepkavej hmoty. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie a tú hmotu utľapkáme na dno (najlepšie do rovnomernej vrstvy). Ja som si pomohla zaváraninovým pohárom (predtým treba namočiť do vody). Korpus dáme do chladničky na chvíľu odpočívať. |
 |
3. Kým korpus odpočíva, bielu čokoládu nalámeme na kúsky a necháme roztopiť vo vodnom kúpeli (ja radšej za stáleho miešania). Potom necháme mierne vychladiť, ale nie moc, lebo opäť začne tuhnúť. |
 |
4. No a kým sa čokina chladí, vymiešame si tvaroh a smotanu do hladkej zmesi. V troške smotany môžme predtým nechať napučať želatínu a za tepla rozpustiť. Potom ju primiešame do krému. Potom bude krémová časť torty lepšie držať tvar. |
 |
5. Potom jemne vmiešame čokoládu a všetko spojíme do krému. |
 |
6. Krém uložíme na korpus, opäť sa snažíme rovnomerne. Dáme do chladničky na stuhnutie - najlepšie cez noc. A tu odporúčam naozaj dobre vysvetliť ostatným členom rodiny, nech sa k tomu vôbec ani nepribližujú! Pretože minule, keď som robila hranolkin koláč s rovnakým korpusom, ho môj dobrý muž nutne musel vyskúšať už po 3 hodinách a ten korpus ešte nebol poriadne zmäknutý a spojený s krémom. No a čo sa stalo? Muž vyjedol ten vrchný krém s poznámkou, že tú podošvu tam nechal!!!! Takže tú "podošvu" sme dojedli po tom, čo koláčik naozaj poriadne stuhol a po tých 12 hodinách už bol vynikajúci. |
 |
7. Pred podávaním si pripravíme jahodovú omáčku. Jahody umyjeme a zmixujeme s 1 vanilkovým cukrom a pár šprcmi citrónovej šťavy - to podľa chuti. |
 |
8. Podávame poliate omáčkou, fajnšmekri s lístočkom niečoho zeleného na ozdobu alebo tak. Je to fakt super! |