Zázvorníky ze Záhorá

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
55dkg hladkej múky, 50 dkg práškového cukru, 5vajec, 1 prášok do pečiva, 1 bal. mletého zázvoru (cca 5 kávových lyžičiek)
POSTUP PŘÍPRAVY
véééééééééééľmi jednoduchý
Recept mám od svojej svokry a tá od svojej svokry, takže už sa pečie pekných pár desiatok rokov, no všetkým nám veľmi chutí. Je jednoduchý a nezvyčajný. Ak nepoznáte, odporúčam vyskúšať.
PS: robila som z 1/2 dávky, tak nech Vás fotky nemýlia
 |
... do misy preosejeme hladkú múku... |
 |
... pridáme práškový cukor... |
 |
... prášok do pečiva.... |
 |
...mletý zázvor a poriadne suchú zmes premiešame vareškou.... |
 |
... potom do suchej zmesi rozbijeme:o) vajíčka a rukou vymiesime cesto, ktoré sa bude zo začiatku lepiť na prsty, ale postupne sa prestane... |
 |
... takto vypracované cesto dáme na noc do chladničky... väčšinou si ho zarábam večer a naobed pečiem... |
 |
... na druhý deň cesto rozvaľkáme na cca 0,5 cm, možme aj štipinček menej a vykrajujeme tvary... dáme do rúry na 170 st. C, aby zázvorníky mierne zružoveli a hneď ich stiahneme z plechu... ihneď po upečení sú mäkké, potom stvrdnú na kameň, ale mi ich máme radi aj také, že chrúmu pod zubami. Ak chcete , aby troška zmäkli, dajte ich na noc do uzatvárateľnej dózy so šupkami od jablka, troška zmäknú... |
 |
...zázvorníky sú veľmi dobré ku káve, čaju alebo len tak samotné pre svoju korenistú, troška štipkavú chuť... |