
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Potrebujeme 1 väčší pór, 1 mrkva, cesnak, maslo resp. olej na zápražku, 3 lyžice ovsených vločiek, voda, soľ, korenie, polievkové "guličky"
POSTUP PŘÍPRAVY
Na roztopené maslo resp. olej pridáme nahrubo postrúhanu mrkvu, chvíľu pražíme a pridáme na kolieska - môžu byť hrubšie, pór (kúsok zelenej vňate a kúsok bielej stonky odložíme na neskôr). Chvíľu pražíme, pridáme vodu. Okoreníme soľou, čiernym korením, nakrájaný cesnak, môžeme pridať 1 kocku zeleninového bujónu (ale nemusí byť). 3 lyžice ovsených vločiek premyjeme a pridáme do polievky. Varíme, stačí 10-15 minút, potom odstavíme, ponorným mixérom všetko zmixujeme na jemnú polievočku. Opäť postavíme na plameň a pridáme na jemnučké rezance nakrájaný pór, ktorý sme si odložili pri príprave, dochutíme bazalkou. Polievku už iba zriedime na požadovanú hustotu - môže byť voda resp. mlieko, smotana, kto má ako rád. Varíme ešte 5 minút. Ja ešte do každej porcie dávam pražené perličky do polievky (LIDL). Dobrú chuť!
![]() |
Perličky do polievky :-) |