Chutné kuriatko s Chorizo salámou a zemiakmi



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

15 ml olivového oleja, 6 ks kuracích stehienok, 300 g chorizo (mala by to byť chorizo klobása, ale ja som zohnala len krájané a vákuovo balené v Tescu a bolo super - stačilo mi aj 150 g na 6 kusov mäska ), 1kg zemiaky očistené a nakrájané na štvrtiny, 2 červené cibule očistené a nakrájané na pol kolieska alebo na mesiačiky, 2CL oregano soľ (nie veľa, chorizo saláma je dosť ochutená)

POSTUP PŘÍPRAVY

Toto je úplne nenáročný a úúúžasne chutný recept "z jedného hrnca" od Nigely Lawson, ktorý vás dostane úžasnou chuťou a nenáročnou prípravou ... je to jeden z najlepších receptov z kuracieho mäska, ktorý som jedla ... taaakže veľmi jednoduchý postup : .... ... rúru predhrejeme na 220°C..... pekáč natrieme olivovým olejom ..... pridáme porcie kuriatka, ktoré v oleji dobre obalíme a jemne osolíme..... pridáme chorizo (mne sa podarilo dostať len krájané, ale vôbec to nevadilo), pokrájané zemiaky a cibuľu a posypeme oreganom. Pečieme 1 hodinu (cca 45 minút som piekla zakryté a potom som odokryla a by sa mäsko zvrchu zapieklo). Chuť jednoducho úúúžasnáááááá.

... pripravíme si suroviny ... porcie kuriatka, chorizo salámu (tentoraz sa mi podarilo kúpiť vcelku), sušené oregáno, olivový olej, zemiaky, soľ, korenie ... a červenú cibuľu (na foto chýba ... ale v recepte už je)
... pekáč polejeme olivovým olejom (ja používam všade extra virgin)
... v oleji obalíme jednotlivé porcie mäsa, pridáme pokrájané zemiaky, cibuľu, chorizo salámu, osolíme, okoreníme a posypeme sušeným oregánom ... šupneme do vyhriatej rúry (cca 180-190 °C) a pečieme cca 50 minút ... počas pečenia sa snažíme odolať úžasnej vôni, ktorá sa šíri z rúry ... nakoniec už len vychutnávame :-)