Losos s citrónovou omáčkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

filety z lososa, soľ, mleté biele korenie, maslo, olej. Na omáčku: 250 ml smotany na šľahanie, 1/2 citróna, cukor, soľ, korenie štyroch farieb.

POSTUP PŘÍPRAVY

Lososové filety si prekrojíme na potrebnú veľkosť, prípadne podľa chuti. Okoreníme soľou a bielym korením.
Na panvici lososa opražíme ja dávam pol na pol olej a maslo. Najprv opražíme z tej strany kde je koža, ja to zakrývam pokrievkou, aby sa prepiekol, potom z druhej strany len trošku osmažím na minútku, aby chytil peknú farbu ale nie je to nutné.
OMÁČKA:
V hrnci si na miernom ohni zohrejeme šľahačku, do nej pridáme šťavu z citróna podľa chuti a dochutíme cukrom a soľou.