
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Pretože začali dozrievať v záhrade jahody,upiekla som na narodeniny 4-ročnej Nicolky jahodovú tortu.Korpus upečieme ten istý ako v mojich receptoch ,,čokoládová torta pre môjho brata".Na plnku potrebujeme4 žľtka,4 dcl mlieka,1 zlatý klas ,1 vanilkový cukor,1 hera ,15dkg práškový cukor.
POSTUP PŘÍPRAVY
V mlieku rozmiešame žľtka,vanil.cukor a zlatý klas -uvaríme hustú kašu.Heru vymiešame do penista s práškovým cukrom a pridáme vychladnutú žľtkovú zmes.Vychladnutý korpus prerežeme a naplníme vrstvou krému,rozpolenými na husto pokladanými jahodami,znova vrstva krému,zakryjeme korpusom.Vrch a boky torty potrieme zvyšným krémom.Tortu som poťahovala z cukríkov Marschmallow a zdobila domácim marcipánom.Miesto žľtkovej zmesi môžte uvariť jahodový hustý puding a potom ho zmiešať z vymiešanou Herou.Bude to originálnejšie.Ja som však na požiadavku mojej zákazníčky upiekla žľtkový krém.Pridám foto aj rozrezanej torty,ak mi ju nezabudnú odfotiť.
![]() |
pohľad zhora |
![]() |
zboku.... |
![]() |
poslali nám na okoštovanie,tak tu je foto |
![]() |
a ešte detail zblízka.....torta bola výborná,z čerstvých jahôd je to super,VYSKUSAJTE! |