Jahodová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Pretože začali dozrievať v záhrade jahody,upiekla som na narodeniny 4-ročnej Nicolky jahodovú tortu.Korpus upečieme ten istý ako v mojich receptoch ,,čokoládová torta pre môjho brata".Na plnku potrebujeme4 žľtka,4 dcl mlieka,1 zlatý klas ,1 vanilkový cukor,1 hera ,15dkg práškový cukor.

POSTUP PŘÍPRAVY

V mlieku rozmiešame žľtka,vanil.cukor a zlatý klas -uvaríme hustú kašu.Heru vymiešame do penista s práškovým cukrom a pridáme vychladnutú žľtkovú zmes.Vychladnutý korpus prerežeme a naplníme vrstvou krému,rozpolenými na husto pokladanými jahodami,znova vrstva krému,zakryjeme korpusom.Vrch a boky torty potrieme zvyšným krémom.Tortu som poťahovala z cukríkov Marschmallow a zdobila domácim marcipánom.Miesto žľtkovej zmesi môžte uvariť jahodový hustý puding a potom ho zmiešať z vymiešanou Herou.Bude to originálnejšie.Ja som však na požiadavku mojej zákazníčky upiekla žľtkový krém.Pridám foto aj rozrezanej torty,ak mi ju nezabudnú odfotiť.

pohľad zhora
zboku....
poslali nám na okoštovanie,tak tu je foto
a ešte detail zblízka.....torta bola výborná,z čerstvých jahôd je to super,VYSKUSAJTE!