Vianočné medovníčky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

125 g Maslo čerstvé musí mať izbovú teplotu 2 PL Med 2 hrnček Hladká múka 1 PL Zázvor používame mletý zázvor 2 g Klinček 40 g Vaječný bielok 1 hrnček Práškový cukor 3 ČL Citrónová šťava 2 g Sóda bikarbóna 2 PL Hnedý cukor 1 ČL Perníkové korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Skvelý recept zo stránky: http://www.ochutnaj.sk/recepty/vianocne-medovnikove-zvonceky-171

1
Najprv si do misky dáme maslo, med, práškový cukor a miešame elektrickým šľahačom, kým zmes nebude svetlo krémová.
2
Do zmesi pridáme múku, sódu bikarbónu, zázvor, perníkové korenie a dobre to rukami premiešame až kým z toho neurobíme cesto. Cesto dobre vypracujeme na pomúčenej kuchynskej doske.
3
Hotové cesto zabalíme do fólie a uložíme na 1 hodinu do chladničky. Rúru si predhrejeme na 160 ° C a pripravíme si 3 plechy, na ktoré uložíme papier na pečenie.
4
Vyberieme cesto z chladničky a rozvaľkáme ho na pomúčenej kuchynskej doske na hrúbku 5 mm. Pripravíme si vykrajovačky v tvare zvončeka. Vykrojené cesto poukladáme na pripravený plech.
5
Pečieme v rúre 15 minút. Počas tejto doby si pripravíme polevu. Vaječný bielok vyšľaháme, postupne tam pridáme práškový cukor a citrónovú šťavu až kým z toho nebude jemná pasta.
6
Medovníčky zdobíme stočeným celofánovým kornútikom. Môžete si pripraviť rôzne vzory ako sú bodky, pruhy, ale podľa vašej predstavivosti.
7
Vianočné medovníčky uložte do vzduchotesnej nádoby a na suché miesto až po dobu 2 týždňov.