Torta - mačičky a myšky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 vajíčok, 8 lyžíc kryštálového cukru, 6 lyžíc hladkej múky, 4 lyžice mletých orechov, 3 lyžice oleja, 1 bal. vanilkového cukru
Plnka:
0,4 dcl mlieka, 2 Zlaté klasy, 125 dkg masla, 4 lyžice prášk.cukru, 1 čokoláda na varenie, 2 lyžice kakaa
Marcipán:
20 dkg práškového cukru, 15 dkg sušeného mlieka, 1 lyžica medu, 1 bielok, 23 g Cery, pár kvapiek vody, potrav. farbivo

POSTUP PŘÍPRAVY

...v obrázkovom postupe...

Žĺtka oddelíme a vmiešame s polovicou cukru a vanilk.cukrom do peny. neskôr pridáme olej a ešte chvíľu miešame.
Bielka vyšľaháme s cukrom na pevný sneh.
Obe hmoty spojíme a jemne vmiešame preosiatu múku a orechy. Vlejeme do vymastenej a vysypanej formy a ´pomaly upečieme.
Medzitým si uvaríme puding. Maslo s cukrom vymiešame do peny. Puding necháme vychladnúť.
V ešte horúcom pudingu rozpustíme čokoládu.
Do vymiešaného masla pridáme kakao a vymiešame. Po lyžiciach pridávame puding a šľaháme na hustý krém.
Korpus rozrežeme a natrieme džemm a krémom. Priklopíme vrch.
Potrieme aj povrch. Necháme vychladiť.
Z marcipánu si vyvaľkáme kruh a položíme na vrch. Vyhladíme.
Potrieme olejom a naranžujeme marcipánové figúrky.