Torta - mačičky a myšky
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
6 vajíčok, 8 lyžíc kryštálového cukru, 6 lyžíc hladkej múky, 4 lyžice mletých orechov, 3 lyžice oleja, 1 bal. vanilkového cukru
Plnka:
0,4 dcl mlieka, 2 Zlaté klasy, 125 dkg masla, 4 lyžice prášk.cukru, 1 čokoláda na varenie, 2 lyžice kakaa
Marcipán:
20 dkg práškového cukru, 15 dkg sušeného mlieka, 1 lyžica medu, 1 bielok, 23 g Cery, pár kvapiek vody, potrav. farbivo
POSTUP PŘÍPRAVY
...v obrázkovom postupe...
|
Žĺtka oddelíme a vmiešame s polovicou cukru a vanilk.cukrom do peny. neskôr pridáme olej a ešte chvíľu miešame. |
|
Bielka vyšľaháme s cukrom na pevný sneh. |
|
Obe hmoty spojíme a jemne vmiešame preosiatu múku a orechy. Vlejeme do vymastenej a vysypanej formy a ´pomaly upečieme. |
|
Medzitým si uvaríme puding. Maslo s cukrom vymiešame do peny. Puding necháme vychladnúť. |
|
V ešte horúcom pudingu rozpustíme čokoládu. |
|
Do vymiešaného masla pridáme kakao a vymiešame. Po lyžiciach pridávame puding a šľaháme na hustý krém. |
|
Korpus rozrežeme a natrieme džemm a krémom. Priklopíme vrch. |
|
Potrieme aj povrch. Necháme vychladiť. |
|
Z marcipánu si vyvaľkáme kruh a položíme na vrch. Vyhladíme. |
|
Potrieme olejom a naranžujeme marcipánové figúrky. |