Karamelovo-kokosové (orechové) oblátky (griláž)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

na 4 tortové podlhovasté oblátky - robím len ½ dávky, čiže: *12,5 dkg kryštálového cukru, 12,5 dkg práškového cukru, 12,5 dkg masla s väčším podielom rastlinného tuku, 1 vajíčko, 1 dl mlieka, 12,5 dkg strúhaného kokosu /orechov/* na namáčanie do čokolády : * ½ čokolády na varenie, 20 g CERA*, marhuľový lekvár na potretie jednej oblátky

POSTUP PŘÍPRAVY

Potrebovala som už minúť kokosovú múčku a oblátky, a tu je výsledok. "Neuteká" z nich plnka a nie sú ani suché.

z kryštálového cukru si upálime nie veľmi silný karamel - musí vyzerať ako hustejší scukornatený med
pridáme opatrne horúce mlieko (Saxinka, ďakujem za radu :o)) a karamel necháme stálym miešaním rozpustiť.
(keď mám hrudky, precedím cez sitko) pridám práškový cukor, premiešať, za stáleho miešania nechať len zovrieť a vypnúť.
Zatiaľ s jednou lyžičkou práškového cukru vymiešam vajíčko /vyhnem sa praženici/
znova zapnem a vmiešam do karamelu
a miešam a miešam....
pridať maslo, nechať úplne roztopiť
vmiešať kokosovú múčku alebo orechy a za stáleho miešania na miernom ohni povariť ešte aspoň 2 min.
hotovú masu nechám trošinku vychladnúť
jednu oblátku natriem tenučkou vrstvou lekváru a pridám časť mierne vychladnutej masy
rozotriem, uhladím a prikryjem druhou oblátkou, pritlačím - odložím ich bokom.
Na ďalšiu oblátku natriem vrstvu masy, prikryjem oblátkou a natriem zbytkom - masu delím tak, aby mi ostalo na druhú odspodu viacej (ale nemusíte) - a prikryjem odloženou časťou tak, aby lekvár s plnkou bol navrchu. Jemne popritláčam rukami, trošku zaťažiť a nechať postáť do druhého dňa - nie v chladničke.
Na druhý deň pokrájať, končeky namočiť v čokoláde /vo vodnom kúpeli roztopiť čokoládu a Ceru/ a diagonálne ozdobiť.