Výborná sýta estragónová kuracia polievka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

nakrájaná zelenina rôzneho druhu, minimálne: 1 cibuľa nadrobno, 6 šampiónov na štvrtiny, 4 menšie mrkvy a 1 petržlen na kolieska, 1 menší kaleráb na kocky, za hrsť mrazeného hrášku, 3 zemiaky na menšie kocky a okrem toho môže byť a nemusí karfiol, brokolica, zeler atď.*** 2 kuracie stehná bez kože a kosti nakrájané na menšie kusy*** na dochutenie: estragón, soľ, kurací bujón, 1 citrón*** 1,5 l vody, 1 kyslá smotana, 1 smotana a varenie, 1 kopcovitá PL gustinu

POSTUP PŘÍPRAVY

Na oleji speníme cibuľu, pridáme mäso a opekáme do zblednutia, potom pridáme šampióny, opekáme za stáleho miešania a po cca 5 minútach prilejeme vodu. Keď nám zovrie, hodíme do nej zeleninu okrem zemiakov a hrášku a 1 bujón, osolíme (môžete pridať aj štipku čierneho alebo bieleho korenia-ja som nedala) a okoreníme estragónom. Estragón je veľmi aromatický, 1 polievková lyžica (nie kopcovitá) stačí, radšej polievku dochuťte pred dokončením! Po cca 40 minútach pridáme zemiaky a hrášok a dovaríme do zmäknutia za cca 20 minút. Potom polievku zahustíme gustinom rozmiešaným v 2 druhoch smotany. Pred podávaním dochutíme citrónovou šťavou (alebo octom). Polievka chutí fantasticky, odporúčam vyskúšať!