Mramorky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600g hladkej múky 300 g práškového cukru 2 Hery 4 vanilkové cukry 4 žĺtky štipka soli 3-4 PL kakaa

POSTUP PŘÍPRAVY

Z prísad okrem kakaa vymiesime biele cesto. 1/3 oddelíme a do nej primiešame kakao, vymiesime na tmavokakaovú hmotu. Obe cestá dáme do chladničky na pár hodín, dobré je do 2.dňa.
Pred vyvaľkaním si najprv podelíme cesto na 3-4 časti - biele+ kakaové. Vytvoríme valčeky, ktoré prepletieme, preložíme, poskrúcame a hneď na jemne pomúčenej doske jemne pomúčeným valčekom rozvaľkáme na hrúbku aspoň 0,5 cm. Nezmiešame príliš, inak sa mramorový efekt stratí.
Vykrajujeme nie príliš malé tvary, ideálne sú motýle, kvietky, ... Pečieme v predhriatej rúre. Ja pečiem na 3 plechoch naraz s fúkaním horúceho vzduchu okolo 10-12 minút pri 175C, alebo pečieme pri 180 C v normálnom režime rúry, je to individuálne, kým na bielych častiach cesta nezbadáme zlatavý okraj.