Pohánková trasenica



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1/2 hrnčeka pohánky, 1 hrnček vody, 400g surového karfiolu, 200g údené tofu, 2 - 3 PL drvené ľanové semienka, soľ, olej, 2 - 3 strúčiky cesnaku, trošku čerstvo zomletého korenia, petržlenová vňať

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept mám z kalendára Varíme podľa mesiaca na tento rok a keďže mi ostal kúsok karfiolu, vyskúšala som a nebanujem, je to veľmi chutné jedlo, ktoré vás v týchto chadných dňoch zohreje a samozrejme zasýti. Keďže v recepte neboli uvedené množstvá surovín, bola to čistá improvizácia, ktorá vyšla napodiv veľmi dobre.☺

Ako prvé si pripravíme pohánku, zalejeme ju vriacou vodou, pridáme trošku soli a oleja a dusíme na miernom ohni 6 minút, potom vypneme, hrniec zakryjeme utierkou a necháme odpočívať.
Surový karfiol opláchneme a postrúhame ho ako jablká. Potom na troške oleja začneme restovať, pridáme troška soli a korenia podľa chuti.
Keď je karfiol upečný do chrumkava, pridáme k nemu nahrubo nastrúhané tofu, za stáleho miešania restujeme, kým sa neprehreje.
Ďalej pridáme pohánku, premiešame.
Posypeme ľanovými semienkami.
Petržlenovou vňaťou, premiešame a až nakoniec dáme cesnak, už nevaríme.
Premiešame, podľa chuti ešte dosolíme, podávame s chlebom alebo bez, hodí sa aj kyslá príloha.