Ľahučká žemľovka *****

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2 kaiserky + 2 rožky (alebo vianočka, žemle) * 0,4 dcl mlieka * 3 žĺtka + 1 PL práškového cukru * zavárané slivky * maslo ____ Plnka: 0,5 l mlieka * 1 zlatý klas * 4 PL kryšt. cukor * vanilkový cukor * 250 g jemný tvaroh * 3 bielka + 1 PL práškového cukru * hrozienka ____ tuk na vymastenie + kokos na vysypanie
POSTUP PŘÍPRAVY
...
 |
pekáč si vymastíme tukom a vysypeme kokosom |
 |
z troch bielok si vyšľaháme sneh |
 |
4 dcl mlieka, k. cukor a vanilkový cukor dáme zohriať a do teplého vlejeme pudingový prášok rozhabarkovaný v 1 dcl mlieka a uvaríme puding |
 |
medzitým ako chladne puding si uložíme kaiserky na dno pekáča |
 |
3 žĺtky + 4dcl mlieka + 1 PL práškového cukru - rozhabarkujeme |
 |
približne polovicou tejto zmesi polejeme kaiserky |
 |
do mierne vychladnutého pudingu zamiešame tvaroh |
 |
a jemne vmiešame sneh z troch bielok |
 |
pridáme za hrsť hrozienok |
 |
túto ľahučkú hmotu navrstvíme na kaiserky, a uložíme mesiačiky sliviek |
 |
rozložíme krúžka rožkov, ktoré pooblievame zvyšnou žĺtkovo-mliečnou zmesou, a rozložíme plátky masla |
 |
zapekáme 15-20 minút, mne sa to zapieklo takto do červena :)) |
 |
a už len degustujeme |