Dusené zemiaky s paradajkou ai.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Najdôležitejšie sú zemiaky, cibuľa (alebo pór - príp. oboje:) a paradajky; ostatné podľa chuti - paprika, šalátová uhorka, atď + korenie podľa chuti, v mojom prípade soľ a kari korenie.

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept som dnes robila prvýkrát a ani som nevedela, ako to bude chutiť, ale CHUTILO!!!:) a nielen to, ale zistila som, že mi to veeeľmi pripomína tú dusenú zeleninu, čo majú v IKEA, tak posúďte sami a prípadne povedzte, na čo som zabudla:) Postup veľmi jednoduchý, viď obrázky.

Nachystáme si ingrediencie. Ja som nedávala ani papriku ani šalátovú uhorku, lebo môj organizmus to nie je schopný stráviť:/, ale originál to tam je!
Zemiaky nakrájame - môžu byť tenké kocky alebo krúžky a hodíme opražiť na olej - zatiaľ nesolíme.
Kým sa krumple pečú, nakrájame cibuľu a pór.
Keď sú zemiaky pekne do zlatista upečené, pridáme soľ.
Ku zemiakom pridáme cibuľu, pór a medzitým krájame paradajky. Môžete ich predtým obariť horúcou vodou a stiahnuť z nich kožu, ale ja som ich tam šupla aj s ňou a chutili:)
Hneď ako sú nakrájané, pridáme ich do panvice.
Zamiešame, pridáme korenie, zakryjeme a dusíme.
Samozrejme, ak chcete pridať aj papriku a inú zeleninu, postup predĺžite. Dusila som to spolu ani nie 20 minút a obed bol na stole. Môže sa to jesť takéto "samotné", alebo ako príloha k nejakému mäsu na šťave. DOBRÚ CHUŤ.