Dusené zemiaky s paradajkou ai.
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Najdôležitejšie sú zemiaky, cibuľa (alebo pór - príp. oboje:) a paradajky; ostatné podľa chuti - paprika, šalátová uhorka, atď + korenie podľa chuti, v mojom prípade soľ a kari korenie.
POSTUP PŘÍPRAVY
Tento recept som dnes robila prvýkrát a ani som nevedela, ako to bude chutiť, ale CHUTILO!!!:) a nielen to, ale zistila som, že mi to veeeľmi pripomína tú dusenú zeleninu, čo majú v IKEA, tak posúďte sami a prípadne povedzte, na čo som zabudla:) Postup veľmi jednoduchý, viď obrázky.
|
Nachystáme si ingrediencie. Ja som nedávala ani papriku ani šalátovú uhorku, lebo môj organizmus to nie je schopný stráviť:/, ale originál to tam je! |
|
Zemiaky nakrájame - môžu byť tenké kocky alebo krúžky a hodíme opražiť na olej - zatiaľ nesolíme. |
|
Kým sa krumple pečú, nakrájame cibuľu a pór. |
|
Keď sú zemiaky pekne do zlatista upečené, pridáme soľ. |
|
Ku zemiakom pridáme cibuľu, pór a medzitým krájame paradajky. Môžete ich predtým obariť horúcou vodou a stiahnuť z nich kožu, ale ja som ich tam šupla aj s ňou a chutili:) |
|
Hneď ako sú nakrájané, pridáme ich do panvice. |
|
Zamiešame, pridáme korenie, zakryjeme a dusíme. |
|
Samozrejme, ak chcete pridať aj papriku a inú zeleninu, postup predĺžite. Dusila som to spolu ani nie 20 minút a obed bol na stole. Môže sa to jesť takéto "samotné", alebo ako príloha k nejakému mäsu na šťave. DOBRÚ CHUŤ. |