Zapečené zemiačky so smotanou (lacné a chutné jedlo)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

zemiaky, kyslá smotana, cibulka, paprika, máslo, sol, petržlenová vňať (ja som dala i nakrájanú salámu)

POSTUP PŘÍPRAVY

Ošúpané a nakrájané zemiačky som si dala variť v slanej vode. Medzitým som si do misky nachystala kyslú smotanú, trošku pokrájanej cibulky a petržlenovú vnať a všetko pekne premiešať. V hrnci som podusila cibulu, nakrájanú papriku (salámu), nakoniec uvarené zemiačky. Trošku osmažené som odstavila a vliala tam nachystanú smotanu a cele riadne premiešala.\r\nDo pekáča som dala roztopené máslo a nato celú zemiačkovú zmes a dala piecť na 180 stupnoch aspon 8-12 minúť.\r\nBolo to výborné..... :-)