Kurča na červeno

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 väčšie kurča, 8 PL oleja, 4 PL sójovej omáčky, 3 PL kryštálového cukru, 2 PL octu, 1 PL mletého zázvoru

POSTUP PŘÍPRAVY

Kurča umyjeme, nevykostíme /kto chce môže skúsiť aj vykosti, ale mäsko sa ,môže rozpadnúť/, zbavíme kože, ale mäso necháme vo väčších kusoch. V hlbšej panvici rozohrejeme olej, kúsky kurčaťa na ňom prudko opečieme, potom ešte asi 10 minút dusíme prikryté. Počas dusenia obraciame. Nepodlievame, ani nesolíme! Namiesto toho zalejeme mäso zmesou vymiešanou zo sójovej omáčky, octu, cukru a zázvoru. Takto dusíme, až kým mäso nezmäkne - občas premiešame a dávame pozor, aby neprihorelo. Podávame s ryžou a rôznymi zeleninovými šalátmi.

Obrázok doložím