ZEMIAKOVÝ PAPRIKÁŠ

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
civuľa, zemiaky, párková klobása (obyčajné párky, alebo akékoľvek párky), soľ, červená sladká paprika, voda.
POSTUP PŘÍPRAVY
Veľmi jednoduchý recept, jak na obsah, tak na prípravu.
 |
Pripravíme si suroviny: zemiaky, |
 |
olej, cibuľu, párkovú klobásu, soľ a sladkú červenú papriku. |
 |
Očistíme a nakrájame si zemiaky (na plátky, alebo kocky, môžu byť aj také väčšie kúsky - štvrťky), |
 |
taktiež očistíme a nadrobno nakrájame cibuľu, |
 |
nakrájame aj párkovú klobásku, ja krájam pozdĺžne na 4 časti a tie potom na kúsočky. |
 |
Na troške oleja si do sklovita popražíme cibuľu. |
 |
Pridáme párkovú klobásku a takto spolu trošičku opražíme. |
 |
Pridáme zemiaky, poriadne premiešame a chvíľočku ešte takto opražíme, ale len kratučko. |
 |
Zalejeme vodou, ja dávam tak aby bolo všetko zakryté, nám veľmi chutí tá šťava. Pridáme tak cca polovicu polievkovej lyžice soli a cca 2 malé lyžičky červenej papriky. |
 |
Premiešame a varíme do zmäknutia zemiakov. |
 |
Hotovo. Dobrú chuť. |