ZEMIAKOVÝ PAPRIKÁŠ



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

civuľa, zemiaky, párková klobása (obyčajné párky, alebo akékoľvek párky), soľ, červená sladká paprika, voda.

POSTUP PŘÍPRAVY

Veľmi jednoduchý recept, jak na obsah, tak na prípravu.

Pripravíme si suroviny: zemiaky,
olej, cibuľu, párkovú klobásu, soľ a sladkú červenú papriku.
Očistíme a nakrájame si zemiaky (na plátky, alebo kocky, môžu byť aj také väčšie kúsky - štvrťky),
taktiež očistíme a nadrobno nakrájame cibuľu,
nakrájame aj párkovú klobásku, ja krájam pozdĺžne na 4 časti a tie potom na kúsočky.
Na troške oleja si do sklovita popražíme cibuľu.
Pridáme párkovú klobásku a takto spolu trošičku opražíme.
Pridáme zemiaky, poriadne premiešame a chvíľočku ešte takto opražíme, ale len kratučko.
Zalejeme vodou, ja dávam tak aby bolo všetko zakryté, nám veľmi chutí tá šťava. Pridáme tak cca polovicu polievkovej lyžice soli a cca 2 malé lyžičky červenej papriky.
Premiešame a varíme do zmäknutia zemiakov.
Hotovo. Dobrú chuť.