MEDOVNÍKOVÁ CHALÚPKA - RECEPT, ŠABLÓNA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Túto chalúpku som piekla podľa receptu z českého mimibazáru. Dúfam, že Vám pomôže, aby ste si doma upiekli aj vy takúto chalúpku. Na medovníkové cesto potrebujeme: 650gramov hladkej múky / najlepšie T - 650/, 210 gramov práškového cukru, 90 gramov cery, 85 gramov medu, 4 vajcia, 2 lyžičky sódy bikarbóny, 3 lyžičky perníkového korenia, 3 lyžičky kakaa...................... Z týchto surovín vypracujeme cesto, najlepšie večer a necháme do druhého dňa odležať v chladničke. Cesto nesmie byť moc mäkké, skôr tuhšie, pretože by pri pečení stratilo pôvodný tvar.

POSTUP PŘÍPRAVY

Pred pečením si v miske rozmiešame:

1 vajce
1/2 dcl vody
1/2 lyžičky kakaa
1 lyžička cukru.

Túto zmes si musíme precediť cez sitko.
Cesto si vyvaľkáme a vyrežeme podľa šablóny najlepšie na mastnom papieri, na ktorom budeme chalúpku piecť. Je to tak lepšie, lebo pri prekladaní, by sme ju mohli poškodiť. Chalúpku upečieme a potrieme vopred pripravenou precedenou zmesou. Na chvíľku ju dáme ešte do rúry a uvidíte ako krááásne stmavne. Zmes pred každým potretím chalúpky dobre rozmiešame, lebo kakao sa usadí na spodku a to by narobilo šarapatu.

Na prednú stranu aj zadnú si nezabudnite dať OKIENKO!!!!!!!! pokiaľ ho tam chcete mať!!! Zabudla som ho v tej rýchlosti nakresliť!!!
ŠABLÓNA
z blízka
z blízka
z blízka