
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Kuracie prsia 500 g, 3 cibule, 1 paprika, 3 rajčiny, 2 strúčiky cesnaku, rajčinový pretlak 300 g, 1 konzerva červenej fazule, 1 konzerva kukurice, tortilly, olej
POSTUP PŘÍPRAVY
Kuracie mäso nakrájame na malé kocky.
Posolíme, pokoreníme grilovacím korením, ml. čiernym korením, červenou paprikou.
Usmažíme 1 cibuľu a mäsko na nej opečieme. Pridáme trošku vody, pretlaku a dusíme.
Nemusí byť veľa omáčky, pretože omáčku si spravíme osobitne.
Na záver dáme fazuľu a kukuricu. Podľa potreby dochutíme. Odložíme nabok.
Rajčiny sparíme a zbavíme šupky.
Cibuľu, papriku a rajčiny nakrájame.Na panvici aj s cesnakom podusíme domäkka.
Spolu s pretlakom dáme do mixéra a vymixujeme.
Na placku dáme mäsovú zmes, polejeme omáčkou.
Uzatvoríme a môžeme ešte aj povrch poliať.
![]() |
Kuracie mäsko na cibuľke, s fazuľou, kukuricou a pretlakom. |
![]() |
Cibuľa, paprika, rajčiny, cesnak a pretlak. Všetko podusené. |
![]() |
Zmes rozmixovaná. |
![]() |
Na placke naložené mäsko. |
![]() |
Poliate omáčkou. |
![]() |
A balíme. |
![]() |
Môžeme poliať aj vrch placky s mäskom. |