
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
3 cibule pokrájané na kocky, 2 póry pokrájané na krúžky, zemiaky, 2 strúčiky cesnaku, \r\nzeleninový bujón, maslo, soľ, mlieko, mušk. oriešok. Chlebík na krutóny.
POSTUP PŘÍPRAVY
Nakrájanú cibuľu na masle opečieme, pridáme pór. Znovu opečieme. Pridáme zemiaky a pražíme.
Pridáme pretlačený cesnak, vývar z bujónu. Varíme, kým zelenina nie je mäkká.
Rozmixujeme. Prilejeme mlieko, dochutíme soľou a muškátovým orieškom.
Polievku môžeme dochutiť krutónmi z chlebíku.
![]() |
Nakrájanú cibuľu na masle opečieme. |
![]() |
Pridáme pór. Znovu opečieme. |
![]() |
Pridáme zemiaky a pražíme. |
![]() |
Pridáme pretlačený cesnak, vývar z bujónu. Varíme, kým zelenina nie je mäkká. |
![]() |
Rozmixujeme. |
![]() |
Opečieme chlebík. |
![]() |
Prilejeme mlieko, dochutíme soľou a muškátovým orieškom. Servírujeme s krutónmi. |