
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Kuracie alebo morčacie prsia, strúhanka, vajce, zemiaky, cibuľa, olej, soľ, eidam. Na zálievku: 3 dcl vody, 0,5 dcl oleja, kečup, horčicu, vegetu, soľ, worchestrovú omáčku.
POSTUP PŘÍPRAVY
Mäsko naklepeme ( ja som použila morčacie prsia), posolíme,
obalíme v strúhanke, potom hneď vo vajíčku a opečieme prudko na oleji.
Odkladáme nabok. Medzitým si pripravíme z uvedených surovín zálievku.
Nakrájeme zemiaky na krúžky, cibuľu tiež.
Do vymasteného pekáča uložíme nakrájané zemiaky, opečené mäsko, znovu zemiaky,
cibuľu a zvyšné mäsko. Zemiaky v pekáči zakaždým posolíme.
Polejeme zálievkou a dáme piecť na 180 stupňov 45 - 60 minút.
Asi 20 min. pred dopečením som vrchné rezne aj zemiaky posypala nastrúhaným syrom. Boli veľmi chutné.
![]() |
Obalené mäsko opečieme prudko na oleji. |
![]() |
Do vymasteného pekáča uložíme nakrájané zemiaky. |
![]() |
Dáme opečené mäsko, znovu zemiaky. |
![]() |
Cibuľu. |
![]() |
Dáme zvyšné mäsko a zalejeme pripravenou zálievkou ( voda, olej, kečup, horčica, vegeta, soľ a worch. omáčka). |
![]() |
Dáme piecť na 180 stupňov 45 - 60 minút. |
![]() |
Asi 20 min. pred dopečením som vrchné rezne aj zemiaky posypala nastrúhaným syrom. Boli veľmi chutné. |