TIP TOP rezy...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Neviem, či už tu niekto tento koláčik dal, ale pre istotu tu je...stojí zato ho vyskúšať.♠♠♠♠♠ Na 1. cesto potrebujeme: 300g hladkej múky, 200g Hery, 1 vajce, 100g práškového cukru, 1/2 balíčka kypriaceho prášku ♠♠♠♠♠ Na 2. cesto si pripravíme 2 kyslejšie jabĺčka, 2 PL kakaa, 1 PL hladkej múky, 1 PL strúhanky a 5 bielkov ♠♠♠♠♠ ríbezľový alebo iný kyselkavý lekvár ♠♠♠♠♠ Na krém: 200g práškového cukru, 250g masla /alebo Hery/, 200g zomletých orechov, 3 dl mlieka, 3 PL hladkej múky ♠♠♠♠♠ A poleva: 250g práškového cukru, 5 žĺtkov.

POSTUP PŘÍPRAVY

Najskôr si pripravíme prvé cesto: všetky suroviny zmiesime, rozvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou valčeka prenesieme na jemne pomastený plech...ak sa nám dotrhá /a mne sa to stáva často, stačí ho len dlaňami utlapkať, aby sa spojil/, na prvé cesto natrieme ríbezľový alebo iný kyselkavý lekvár a natrieme druhé cesto, ktoré si pripravíme takto: Jabĺčka ošúpeme a najemno nastrúhame, pridáme k ním, ostatné ingrediencie/ kakao, múku, strúhanku/ a premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov. Dáme piecť na 180 °C na 20 minút. Necháme vychladnúť a potom potrieme krémom. Necháme na 1/2 hodinku stuhnúť a polejeme polevou. Necháme na noc stuhnúť v chladničke.

♠♠♠♠♠


Krém: v mlieku rozmiešame múku a uvaríme hustú kašu, necháme vychladnúť. maslo alebo Heru vyšľaháme s práškovým cukrom, primiešame vychladnutú kašu a zomleté orechy.

♠♠♠♠♠

Poleva: cukor zo žĺtkami vyšľaháme do peny /farba výrazne zbledne a objem sa zväčší asi 3x/.