Hokaido placky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Tekvica - Hokaido, a to vydlabaná časť z tekvice, komplet vnútro, jedine jadierka povyberáme, 2 vajcia, rasca - celá, soľ, 4-5 strúčikov cesnaku, 1 cibuľa, hrubá múka

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept je obdobný ako na haruľu, akurát namiesto zemiakov ide tekvica - oranžová. Môj prvotný nápad - pokus nastal, keď sme synovi do školy pripravovali Halloween-sku tekvicu, ostalo mi vydlabané vnútro a nevedela som, čo s tým, tak som s odstupom času 24 hodín, keďže som nechcela variť polievku, použila tekvicový zvyšok na tieto placky. Nech sa páči: Postup - vydlabané vnútro tekvice, a to komplet, len bez jadierok, my sme dlabali tekvicu lyžicou, takže to bolo také ako na rezance, menšie kusy, to som nechala v mise, také väčšie kusy som ešte dostrúhala, aby neboli také veľké kusy. Šup s tým do misy a pridať 2 vajcia, rascu, kto chce, môže majoránku, prelisovaný cesnak, cibuľu pokrájanú na jemno, soľ (osolíme trochu viac ako pri zemiakových plackách, nakoľko tekvica je sladšia). Nakoniec pridáme hrubú múku, kto ako chce, hustejšie, redšie cesto. Napokon vyprážame na horúcom oleji, vypražené placky ukladáme na servítku, aby sme ich zbavili prebytočného tuku. Tieto placky sú také jemnejšie ako zemiakové, až sa rozpadajú v rukách, chutné sú aj za studena. Ak má niekto cuketku doma navyše, môže tiež pristrúhať. Dobrú chuť :-)

.
..
...