Torta - konvička



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 vajíčok, 8 lyžíc hladkej múky,6 lyžíc kryštálového cukru,1 bal. vanilkového cukru, 3 lyžice oleja
Plnka: ríbezľový džem, piškótové odrezky, alebo piškoty podrvené na jemno, rum, ríbezľový likér.

POSTUP PŘÍPRAVY

Žĺtka vymiešame s vanilkovým a polovicou kryšt. cukru do peny. Nakoniec pridame olej a chvíľu šľaháme. Bielka napeníme a vsypeme zvyšný cukor a vyšľaháme do tuha. Do snehu vlejeme žĺtkovú zmes a opatrne spojíme. Nakoniec preosejeme múku a jemne zmiešame. Nalejeme do vymastenej a vysypanej formy. Ja som použila obyčajnú antikorovú misku, ktorú som ešte obalila do alobalu. Pomaly upečieme. Upečný a vychladnutý korpus prekrojíme na dve časti , naplníme plnkou. Moja bola punčová.
Plnkou, alebo džemom potrieme aj povrch a dáme vychladiť.
Z mliečneho marcipánu vykrojíme podľa šablóny tvar torty a potiahneme ju. Podľa dezertného tanierika vyrežeme veko na konvičku. Vytvarujeme uško a sosáčik. Na konce vpichneme špáradlá a necháme stuhnúť. Potom prilepíme na telo konvice. Dozdobíme.
Ja som nemala hnedú farbu farbila som kakaom ,ale nie je to dobré, radšej použite farbu.

Žĺtka s cukrami vymiešame a neskôr prilejeme olej a vymiešame do peny
Bielka vymiešame s cukrom do tuhého snehu.
Žĺtkovú zmes vlejeme do snehu a premiešame.
Pridáme preosiatu múku a jemne vmiešame. Vlejeme do vymastenej a vysypanej formy a upečieme.
Upečný korpus nechame vychladnúť.
Rozrežeme na dve časti. Natrieme džemom a pokvapkáme likérom. Natrieme plnku.
Takto asi :o)
Postup zopakujeme a povrch potrieme tiež. Necháme dobre vychladiť. Potom už iba zdobíme marcipánom.
Takto vyzerala u mňa
A z iného uhla :o)