Krtko - bezlepková orechovo-gaštanová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

korpus orechový 2x (priemer 26 cm), plnka gaštanová, ríbezľový lekvár, poťah PDT

POSTUP PŘÍPRAVY

postup pri obrázkoch, váha cca 3 kg

vyšľaháme 5 bielkov s 200 g kryštálového cukru, pridáme 5 žĺtkov a potom jemne primiešame 150 g mletých orechov a 5 polievkových lyžíc bezlepkovej múky (ja som použila Promix na jemné pečivo) s 1 lyžičkou PDP Oetker - upečieme pri 170 st. za cca 30 minút . Postup zopakujeme, aby sme mali 2 korpusy - sú jemnejšie ako z bežnej múky a trošku po upečení klesnú.
uvaríme si puding Oetker vanilkový v 300 ml mlieka - necháme vychladnúť. Vyšľaháme 250 g masla so 4 PL cukru, pridáme puding a 250 g gaštanového pyré
korpusy necháme odležať (ja nechávam aspoň cez noc), prekrojíme každý na polovice (1 časť som si nechala na rozdrobenie na krtinec), natrieme lekvárom a plnkou a dáme vychladiť
korpus natrieme tenkou vrstvou masla vyšľahaného s cukrom, necháme poriadne vychladiť (najlepšie cez noc) a ozdobíme :-)